Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat ședința reuniunii Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare
11/29/2018 - 15:07

Astăzi, 29 noiembrie, Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat ședința reuniunii Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare (EASC). În cadrul ședinței au participat reprezentanții a mai multor țări din spațiul CSI (Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Uzbekistan, Ucraina, Kârgâzstan, Tadjikistan, Armenia, Azerbaidjan), conducători ai organizațiilor de standardizare, metrologie, acreditare și certificare.

 

Principalele subiecte de discuție a celei de-a 54-a ședință s-au axat pe dezvoltarea cooperării în cadrul EASC pentru implementarea Planului de acțiune necesar implementării Concepției pentru dezvoltarea CSI în perioada anilor 2016-2020, modernizarea proceselor de standardizare interstatală.

 

Părțile au avut ca scop să analizeze progresul lucrărilor de înființare a unei organizații regionale de acreditare, implementarea, recunoașterea reciprocă a acreditării organismelor de evaluare a conformității, adoptarea și actualizarea programelor în domeniul asigurării uniformității măsurărilor și procesul de eliminare a barierelor tehnice.

 

„Această platformă de colaborare în domeniul infrastructurii calității contribuie la sprijinirea eforturilor de promovare și facilitare a dezvoltării comerțului regional între statele membre ale CSI și va ajuta operatorii economici să concureze pe piață cu produse de calitate”, a menționat Iuliana Drăgălin, Secretar de stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale.

Imagini: 
modelul_costului