Titlu

Ministrul Anatol Usatîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan
11/19/2019 - 19:03

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Oficialii au discutat despre programele de dezvoltare, precum și subiecte ce vizează relațiile comercial-economice între cele două state.

În cadrul discuției, Anatol Usatîi a apreciat suportul SUA acordat țării noastre și a menționat că pentru o dezvoltare sustenabilă este necesar întreținerea unui continuu dialog cu partenerii și aliații strategici ai Republicii Moldova: „Acest Guvern și-a asumat angajamentul de a livra rezultate concrete cetățenilor. Rezultate care vor fi reflectate prin crearea noilor locuri de muncă, infrastructură modernă, transport sigur, drumuri calitative și o economie bazată pe competitivitate”.

La rândul său, Ambasadorul Dereck J. Hogan l-a felicitat pe Anatol Usatîi cu ocazia numirii în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii și a reconfirmat suportul SUA în implementarea reformelor economice în Republica Moldova.

De asemenea, părțile  au discutat despre rezultatele celei de-a IV-a Sesiune a Comitetului mixt moldo-american de colaborare comercială care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie curent, la Chișinău. Principalele subiecte abordate în cadrul sesiunii vizând intensificarea relațiilor comercial-economice bilaterale.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în perioada ianuarie-septembrie 2019 a înregistrat suma de circa 72,56 milioane de dolari. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 8 printre țările partenere ale Republicii Moldova.