Titlu

Ministrul Anatol Usatîi a avut o întrevedere cu Șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Antonio Castillo
12/11/2019 - 14:55

Banca Europeană de Investiții (BEI) își reiterează susținerea privind proiectele ce au o contribuție semnificativă la creșterea durabilă a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Șeful reprezentanței BEI în Republica Moldova, Antonio Castillo, la întrevederea cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Implementarea proiectului de interconexiune a sistemelor electroenergetice ale Moldovei și României, pentru diversificarea sursele de furnizare a energiei electrice pe teritoriul țării noastre, restructurarea și modernizarea Căii Ferate a Moldovei, reabilitarea și construcția drumurilor – au fost unele dintre principalele subiecte discutate de Anatol Usatîi și Antonio Castillo.

Anatol Usatîi a declarat că, odată cu începutul activității sale în 2007, Banca Europeană de Investiții a jucat un rol important în procesul de dezvoltare a țării. Totodată, ministrul a menționat că, BEI este unul dintre cei mai siguri și importanți parteneri externi ai Republicii Moldova în cadrul proiectelor de asistență, iar suportul acestora este indispensabil.

BEI a lansat 25 de proiecte și linii de creditare de la începutul activității sale în Republica, cu un volum de finanțare total de 829 de milioane de euro în vederea susținerii infrastructurii transportului, sectorului energetic, sectoarelor de prelucrare agricole și alimentare, precum și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.