Titlu

Ministrul Anatol Usatîi în dialog cu locuitorii din raionul Sîngerei
02/06/2020 - 16:56

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a întreprins astăzi o vizită de lucru în raionul Sîngerei. În cadrul întâlnirii cu cetățenii și reprezentanții autorităților publice locale, Anatol Usatîi a răspuns la întrebările ce țin de infrastructura drumurilor, transport, aprovizionarea cu apă, canalizare, dezvoltarea businessului mic și mijlociu, atragerea investițiilor.

De asemenea, reprezentanții autorităților locale au abordat subiecte ce vizează finanțările din Fondul Rutier pentru anul 2020, programele de gazificare a localităților, semnalând totodată, necesitatea stringentă de fi soluționate și problemele ce țin de gunoiștile neautorizate din țară.

În context, ministrul Anatol Usatîi a dat asigurări de toată deschiderea din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii în identificarea celor mai eficiente soluții la problemele enunțate.

După audierea cetățenilor, ministrul a efectuat o vizită la șantierul de construcții a Companiei ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, care va construi porțiunile de drum - Bălți-Sărăteni. Lucrările vor demara în primăvara anului curent și vor fi finalizate în 2021.

Menționăm că, în perioada 2012-2014, compania ONUR a reabilitat traseul Sărăteni-Soroca, iar în prezent execută lucrări de reparație pe drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat.