Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Chiril Gaburici a discutat cu mediul de afaceri american oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova
06/26/2018 - 11:53

Climatul investițional, oportunitățile comercial-economice și facilitățile oferite de zonele economice libere au fost subiecte discutate de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanții mediului de afaceri american. Discuțiile au avut loc în cadrul mesei rotunde „Oportunități economice si investiționale in Moldova”, organizată în timpul vizitei de lucru, în SUA, a delegației Republicii Moldova, condusă de premierul Pavel Filip.

 

Ministrul Economiei si Infrastructurii a menționat că impulsionarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii este o prioritate strategică, iar atragerea investițiilor americane în economia națională va dezvolta noi parteneriate și proiecte comune. De asemenea, Chiril Gaburici a reconfirmat că atât autoritățile guvernamentale, cât și Ministerul Economiei și Infrastructurii sunt deschise pentru extinderea colaborării pe diverse domenii, susțin investițiile străine directe și dezvoltarea afacerilor.

 

Reprezentanții mediului de afaceri american au fost interesați de oportunitățile investiționale oferite de zonele economice libere, care sunt o adevărata atracție pentru producătorii industriali din SUA, orientați spre export pe piețele din țările UE, CSI și cele regionale. În context, reprezentanții marilor companii americane, precum Motorola, IBM, AAR Airlines etc., au apreciat perspectivele investiționale și oportunitățile economice promovate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, precum și dinamica ascendentă a reformelor guvernamentale, și climatul investițional predictibil și transparent.

 

De asemenea, ministrul Economiei si Infrastructurii a avut mai multe întrevederi bilaterale cu reprezentanții unor companii americane interesate de potențialul investiționale oferit de Republica Moldova în domeniile IT și telecomunicații, aviatic, energetic, comercial, economic.

 

În prezent, în Republica Moldova activează peste 400 de întreprinderi cu capital american. După valoarea capitalului investit, SUA ocupă locul 6 printre țările partenere ale Republicii Moldova.

Imagini: 
modelul_costului