Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Chiril Gaburici: Încurajăm companiile locale să participe la construcția și reabilitarea drumurilor naționale
08/17/2018 - 16:01

„Încurajăm companiile locale să participe la construcția și reabilitarea drumurilor naționale. Am rugat partenerii externi să desfășoare traininguri în domeniu, astfel încât agenții noștri economici să acumuleze experiență și să fie competitivi la capitolul calitatea lucrărilor. Vreau ca banii să rămână în țară. Vom acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestor obiective”. Afirmația a fost făcută de Chiril Gaburici, ministru al Economiei și Infrastructurii, la ședința cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatelor din Moldova (CNPM).

 

De asemenea, ministrul Gaburici a menționat că se negociază contractele cu agenții economici, în funcție de prețurile pe care le oferă, credibilitatea pe care o au privind executarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor în termenii stabiliți și respectarea standardelor de calitate.

 

„Pot afirma cu certitudine că ne mișcăm cu pași mici, dar siguri. Negociem fiecare contract. Am învățat cum să negociem, care sunt condițiile optime pentru ca să avem prețuri bune și calitate în timpul stabilit. Avem contracte semnate încă în 2012, nerealizate, pe care le-am reziliat acum. Contractele semnate recent sunt fie realizate, fie în lucru. Vreau să soluționăm, în timpul cel mai apropiat și problemele din domeniul transportului. În prezent, analizăm Strategia de Dezvoltare a Transporturilor și să venim cu propuneri pentru îmbunătățirea situației din domeniu”, a accentuat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

În cadrul ședinței au fost discutate și alte subiecte ce țin de infrastructura calității, investiții, exportul produselor de origine animalieră, majorarea cotelor de export la zahăr pentru Turcia și China. Cu referire la necesitatea ajustării legii cu privire la Parteneriatul Public Privat (PPP), s-a propus instituirea unui control de audit intern pentru PPP.  În acest sens, s-a menționat că Agenția Proprietății Publice are un instrument de monitorizare a situației parteneriatelor publice private și agenților economici.

Imagini: 
modelul_costului