Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Chiril Gaburici încurajează compania Ericsson să susțină pregătirea tinerilor specialiști de calificare înaltă pentru sectorul TIC
06/29/2018 - 08:44

„Ministerul Economiei și Infrastructurii susține inovațiile în domeniile telecomunicațiilor şi tehnologiilor informaționale, care sunt cele mai de perspectivă. Republica Moldova are potențial pentru dezvoltarea IT și comunicațiilor, iar prin investițiile în aceste sectoare vom contribui la dezvoltarea economică a țării, la crearea de locuri noi de muncă”, a afirmat ministrul Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții companiei Ericsson - Dragoș Mircea Rebegea, președintele Ericsson România, responsabil pentru echipele de vânzări ale României și Moldovei, și Gheorghe Stamate, președinte Ericsson Moldova.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit reprezentanților companiei pentru investițiile făcute în economia țării şi i-a încurajat să-şi dezvolte afacerile în țara noastră, referindu-se, în context, la oportunitățile oferite în cadrul parcului IT. De asemenea, Chiril Gaburici a informat reprezentanții companiei Ericsson despre dezvoltarea educației digitale în învățământul general din Republica Moldova, îndemnându-i să sprijine pregătirea tinerilor specialiști de calificare înaltă pentru sectorul TIC. „Educația, inovația și competențele digitale constituie o prioritate pentru modernizarea societății și economiei naționale. Din 1 septembrie, fiecare elev din clasa întâi va avea, obligatoriu, ore de educație digitală. Toți elevii vor avea acces și la instruiri opționale în domeniul IT, antreprenoriat, programare software, inteligență artificială”, a punctat Chiril Gaburici.

 

Dragoș Mircea Rebegea, președintele Ericsson România, a apreciat pozitiv reformele promovate de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, dar și succesul înregistrat de primul park IT din Moldova. Compania Ericsson are peste 140 de angajați în Republica Moldova și cooperează cu toți operatorii de telefonie mobilă din țară, oferindu-le echipamente și asigurându-le soluții și servicii tehnologice. „Ericsson și-a început activitatea în Moldova cu 20 de ani în urmă și continuă să-și extindă afacerea în această țară. Numărul angajaților a crescut treptat, de la 7 la peste 130 de persoane. În prezent, lucrăm cu toți operatorii de telefonie mobilă din Moldova, dar și cu operatori internaționali, și suntem implicați la implementarea mai multor proiecte naționale. Nu în ultimul rând, suntem interesați să ne implicăm, pe cât posibil, în procesul de pregătire a specialiștilor în domeniile IT și comunicații”, a menționat responsabilul pentru echipele de vânzări ale Ericsson din România și Moldova.

 

Compania Ericsson este lider la nivel global în furnizarea de tehnologie și servicii de comunicații. Ericsson are peste 110 mii de angajați și susține rețele care deservesc peste 2,5 miliarde de abonați.

Imagini: 
modelul_costului