Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Chiril Gaburici a inspectat situația din gările auto și a indicat responsabililor din transport să asigure servicii de calitate călătorilor
04/06/2018 - 12:22

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi conducerea Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) și cea a Întreprinderii de Stat „Gările și Stațiile Auto”, cerându-le să verifice starea tehnică a unităților de transport care efectuează curse interurbane și să asigure suficiente mijloace de transport, ținând cont de fluxul mare de călători în ajunul Sărbătorilor de Paști. 

 

„În aceste zile, fluxul de călători este mult mai mare decât în zilele obișnuite. De aceea, solicit să fie majorat numărul unităților de transport, astfel încât oamenii să poată ajunge la destinație în siguranță. Totodată, cer să fie verificată starea tehnică a mijloacelor de transport. Autocarele și microbuzele trebuie să corespundă standardelor, să fie curate, iar serviciile oferite călătorilor să fie de calitate”, a subliniat Chiril Gaburici.

 

Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat mai multe unități de transport și a depistat că nici una nu este dotată cu centuri de siguranță. Chiril Gaburici a indicat conducerii ANTA și conducerii „Gările și Stațiile Auto” să ia măsurile necesare, pentru ca toate mijloacele de transport, care efectuează curse interurbane, să fie dotate cu centuri de siguranță pentru călători.

 

„Este foarte important, pe lângă condiții bune, să fie asigurată și siguranța călătorilor. Centura de siguranță trebuie să fie obligatorie în toate autocarele și microbuzele de pe cursele interurbane, exact cum se întâmplă în transportul internațional. Pentru ca oamenii să ajungă la destinații în condiții sigure, rog să fie verificați și conducătorii auto dacă au trecut testul medical”, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

În context, ministrul Chiril Gaburici a solicitat informații cu privire la numărul localităților care nu au transport public până în centrele raionale și a cerut ca, de sărbători, să fie asigurat accesul cetățenilor în fiecare sat și comună din Republica Moldova.

Imagini: 
modelul_costului