Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Chiril Gaburici s-a documentat care este situația reală privind calitatea lucrărilor de reparație a drumului din satul Vărvăreuca. „Drumul este gata în proporție de doar 20%”
07/23/2018 - 11:41

Urmare a unor materiale difuzate pe internet despre calitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers la fața locului pentru a se documenta care este situația reală. Potrivit ministrului, au fost efectuate lucrări în proporție de doar 20%. În prezent, au loc lucrări de așternere a stratului de egalizare a carosabilului.

 

„Am fost la fața locului, să mă asigur că totul este bine, că de fapt situația e total alta, iar speculațiile sunt doar speculații și motivul acestora noi îl cunoaștem. Drumul este gata în proporție de doar 20%. Acesta este strat de egalizare, 2 m de la margine se taie anume pentru a egaliza carosabilul. Lucrările sunt făcute calitativ, în termen și, parțial, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale”, a explicat Chiril Gaburici.

 

Ministrul a discutat cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor, antreprenorul, executorii, primarul din localitate și le-a cerut să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului, respectându-se standardele de calitate stabilite. De asemenea, locuitorii din Vărvăreuca au fost îndemnați să sesizeze autoritățile, dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de construcție a drumului.

 

Chiril Gaburici a menționat că va merge să vadă finalizarea lucrărilor de restaurare a drumului din Vărvăreuca. „Porțiunea de drum va fi dată în exploatare, doar după ce trece expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor. Vom verifica lucrările executate și grosimea straturilor de asfalt”, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Imagini: 
modelul_costului