Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Chiril Gaburici și noul şef al Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, pledează pentru continuarea dialogului privind procesul de reglementare transnistreană
10/23/2018 - 18:52

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu noul şef al Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, privind asistența OSCE, pentru continuarea dialogului în procesul de reglementare durabilă şi cuprinzătoare a conflictului transnistrean.

 

Chiril Gaburici l-a felicitat pe Claus Neukirch, cu revenirea în Moldova în calitate de mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană, în special pentru cunoașterea în profunzime a procesului de negocieri în formatul 5+2, având o experiență profesională vastă în domeniu.

 

”Sunt convins că revenirea la Misiunea OSCE Moldova și, având o experiență profesională de 20 ani de activitate în regiunea OSCE, vom găsi împreună cele mai bune soluții pentru purtarea dialogului în formatul 5+2 privind procesul de reglementare transnistreană. Mizăm în continuare pe sprijinul și asistența acordată de OSCE pentru un dialog constructiv privind apărarea intereselor cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a notat Chiril Gaburici.

 

La rândul său, noul șef al misiunii OSCE a menționat că susține Moldova în procesul de reglementare transnistreană și va acorda tot suportul necesar pentru o dinamică pozitivă a dialogului între cele două maluri ale Nistrului, inclusiv pe domeniile de activitate ale Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

Oficiali au discutat situația actuală privind negocierile pe marginea conflictul transnistrean și dinamica dialogului dintre Chișinău și Tiraspol din ultima perioadă. Printre rezultatele obținute dintre părți a fost menționat deschiderea la sfârșitul anului 2017 a podului care unește localitățile Gura Bîcului și Bîcioc, situate pe cele două maluri ale Nistrului, precum și măsurile întreprinse premergătoare privind restabilirea legăturii telefonice dintre cele două maluri ale Nistrului.

 

Claus Neukirch, a activat între anii 2008 – 2011 la Misiunea OSCE din Moldova, șef adjunct de misiune, având în responsabilitate și partea de comunicare și relații cu publicul. În perioada 2011-2017 a activat în cadrul oficiului central al OSCE din Viena, iar timp de un an, 2017-2018, a fost reprezentantul Consiliului Europei în Albania. Vorbește limba germană, engleză, română și rusă.

 

Imagini: 
modelul_costului