Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Moldova și Argentina extind cooperarea economică
11/09/2017 - 16:36

9 noiembrie, Chișinău - Iuliana Drăgălin, Secretar de Stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale al Ministerului Economiei și Infrastructurii a avut ieri o întrevedere cu Felipe Alvarez de Toledo, Ambasadorul Republicii Argentina în România, privind intensificarea cooperării economice și relațiilor bilaterale.

 

Părțile au discutat nivelul actual al schimburilor comerciale existente între cele doua state și extinderea relațiilor comerciale si investiționale, în special prin organizarea unor business forumuri bilaterale.

 

Iuliana Drăgălin împreună cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au prezentat climatul investițional al Republicii Moldova și oportunitățile oferite de  Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale.

 

E.S Felipe Alvarez de Toledo s-a pronunțat pentru extinderea relațiilor economice și susținerea lansării negocierilor asupra Acordului privind protecția si promovarea reciproca a investițiilor, precum și Acord bilateral de cooperare comercial-economica.

 

De asemenea, părțile au analizat aspectele ce țin de încheierea acordurilor si memorandumurilor de colaborare și in alte domenii prioritare si de interes reciproc care ar impulsiona relațiile bilaterale si oportunitățile investiționale.

 

Menționăm că, în perioada 10-13 decembrie curent, Viceprim-ministru Octavian Calmîc, Ministrul Economiei și Infrastructurii, va participa la Buenos Aires, Argentina, la cea de-a XI-a Conferință Ministerială a Organizației Mondiale a Comerțului, la care Republica Moldova este membră a OMC din 2001.

 

 

Conferința OMC va fi axată pe subiecte ce țin de negocierile comerciale multilaterale, extinderea liberalizării cu mărfuri şi servicii, oportunitatea aderării noilor membri la OMC, noile instrumente de facilitare a comerțului. Conferința oferă reprezentanților țârilor membre o platformă vastă de comunicare pe toate aspectele dezvoltării economice și investiționale.

Imagini: 
modelul_costului