Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Moldova și Azerbaidjan vor aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul transporturilor
05/25/2018 - 12:04

Republica Moldova și Republica Azerbaidjan vor aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul transporturilor. Subiectul a fost discutat la întrevederea secretarului de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, cu ministrul transporturilor, comunicațiilor și tehnologiilor înalte al Republicii Azerbaidjan, Ramin Guluzade.

 

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat și despre posibilitatea majorării schimburilor de mărfuri dintre Republica Moldova și Azerbaidjan, precum și despre simplificarea transportului dintre cele două țări. Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii a propus părții azere să examineze posibilitatea liberalizării transportului rutier dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan.

 

Totodată, s-a convenit ca în timpul apropiat să fie semnate două acorduri între Guvernele Republicii Moldova și Republicii Azerbaidjan - Acordul privind transportul internațional combinat de mărfuri și Acordul de cooperare în domeniul transportului feroviar.

 

Întâlnirea cu ministrul azer a avut loc în cadrul Summit-ului 2018 al Forumului Internațional de Transport, organizat în acest an sub președinția Letoniei. Evenimentul se desfășoară în perioada 23-25 mai, la Leipzig Germania. În context, oficialii au discutat și despre progresele înregistrate de către ambele state în cadrul Parteneriatului Estic.

 

Imagini: 
modelul_costului