Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

O companie germană cu experiență de peste 20 de ani este interesată să investească în Republica Moldova, în sectorul energiei regenerabile
11/14/2018 - 10:49

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei germane Ellmann EE Engineering, privind oportunitățile de investiții în sectorul energiei regenerabile, în Republica Moldova.

 

În cadrul discuțiilor cu potențialii investitori, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că sectorul energetic, în mod deosebit cel al producerii și utilizării energiei regenerabile, este unul strategic pentru Republica Moldova. De asemenea, Chiril Gaburici a subliniat că investițiile în acest domeniu, precum și transferul de noi tehnologii, dar și asigurarea unor costuri mai mici pentru utilizatorii de energie sunt printre obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

”Ne dorim mai multă independență și o diversificare a surselor de energie. Atragerea investițiilor în sectorul  energiei regenerabile este unul dintre obiectivele cheie ale Ministerului Economiei și Infrastructurii. Ne dorim dezvoltarea și promovarea utilizării energiei regenerabile. Suntem interesați de costuri și prețuri mici, pentru a oferi consumatorului cele mai avantajoase servicii. Toți utilizatorii de energie electrică și biogaz sunt de fapt câștigătorii finali”, a punctat Chiril Gaburici.

 

Reprezentanții companiei germane Ellmann EE Engineering au menționat că sunt interesați de condițiile atractive oferite de Republica Moldova și doresc să promoveze și implementeze noile tehnologii privind producerea biogazului. În context, reprezentanții companiei au făcut o prezentare a domeniului de activitate menționând că au o experiență de peste 20 ani în proiectarea, implementarea, asamblarea și punerea în funcțiune a centralelor de biogaz, atât pe piața națională, cât și pe cea internațională. Actualmente, Ellmann EE Engineering are reprezentanțe în mai multe țări ale lumii, inclusiv în Emiratele Arabe Unite, Malaezia, Mexic, Pakistan, Vietnam și altele.

 

Totodată, părțile au discutat și despre implementarea tehnologiilor noi în domeniul IT. Investitorii germani au apreciat facilitățile sectorului și în context, urmează un șir de alte întâlniri, inclusiv cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru prezentarea obiectivelor de dezvoltare și investiții în Republica Moldova.

Imagini: 
modelul_costului