Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

O fabrică de producere a brânzei de oi va fi construită în Parcul Industrial Cimișlia
10/16/2018 - 15:08

În urma vizitei în luna august, la Cimișlia, a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a fost reluată activitatea Parcului Industrial din localitate. Destinația de Parc Industrial risca să fie retrasă, pe motiv că nu a fost valorificat terenul și nu s-a beneficiat de facilitățile oferite de autoritățile centrale, la desfășurarea activităților antreprenoriale.

 

Ministrul Chiril Gaburici a salutat inițierea lucrărilor de construcție a unei fabrici de producere a brânzei de oi, pe teritoriul Parcului Industrial Cimișlia și a apreciat pozitiv activitatea autorităților locale în acest sens.

 

”Reluarea activității Parcului Industrial Cimișlia și inițierea lucrărilor de construcție a unei Fabrici de producere a brânzei de oi, este rezultatul conlucrării autorităților locale și centrale, pentru ca antreprenorii să poată beneficia de facilitățile acordate pentru dezvoltarea unei afaceri. În plus, vor fi create noi locuri de muncă și dezvoltată infrastructura regională”, a notat Chiril Gaburici.

 

Regiunea raionului Cimișlia se remarcă prin creșterea de oi, iar comercializarea brânzei poate fi o afacere profitabilă. Iată de ce deschiderea unei Fabrici de producere a brânzei de oi, în Parcul Industrial Cimișlia va crea și locuri de muncă și va dezvolta infrastructura locală, a menționat Gheorghe Răileanu, primarul r. Cimișlia.

 

Chiril Gaburici a notat că Ministerul Economiei și Infrastructurii întreprinde toate măsurile necesare pentru ca antreprenorii să beneficieze de reformele economice care se întreprind la nivel de țară.

 

În Republica Moldova au fost create 10 Parcuri Industriale, în care își desfășoară activitatea 68 de agenți economici în calitate de rezidenți. În cadrul acestora au fost create peste 3000 locuri de muncă, fabricată și realizată producție în valoare de 6801,0 mil lei și s-au plătit taxe și plăți către bugetul public național în sumă de 1052,4 mil lei.

Imagini: 
modelul_costului