Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, discutate cu oamenii de afaceri din Turcia
03/24/2018 - 09:22

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii au fost discutate de ministrul Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu președintele Asociației Industriașilor și Oamenilor de Afaceri Independenți din Turcia (MUSIAD), Abdurrahman Kaan.

 

Printre domeniile în care oamenii de afaceri turci pot investi, Chiril Gaburici a menționat tehnologiile informaționale și telecomunicațiile, construcțiile, industria ușoară, infrastructura drumurilor, turismul etc. De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a încurajat reprezentanții MUSIAD să investească în zonele economice libere și parcurile industriale din Republica Moldova, care oferă condiții atractive pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor. În context, Chiril Gaburici a afirmat că Ministerul Economiei și Infrastructurii întreprinde acțiuni concrete pentru  simplificarea procedurilor de obținere a vizelor de ședere și a permiselor de muncă.

 

„Subliniez interesul sporit al companiilor față de domeniul IT. Și asta pentru că am reușit să creăm condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor în acest domeniu, cum ar fi taxa unică de 7%, procedura simplificată de raportare – companiile prezintă un singur raport, ceea ce este mult mai eficient decât în cazul companiilor tradiționale”, a reiterat oficialul de la Chișinău.

 

Totodată, ministrul a salutat organizarea Forumului Economic Moldova-Turcia, menționând că este o oportunitate de prezentare a serviciilor și produselor moldovenești, de stabilire a parteneriatelor între oamenii de afaceri din Republicii Moldova și Republica Turcia, precum și de identificare a domeniilor investiționale de interes comun. Potrivit lui Chiril Gaburici, astfel de evenimente impulsionează schimburile comerciale bilaterale.

 

La rândul său, președintele MUSIAD, Abdurrahman Kaan, a mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru prezentarea oportunităților investiționale și a apreciat acțiunile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru a facilita atragerea investițiilor străine și a crea condiții bune pentru mediul de afaceri. De asemenea, Abdurrahman Kaan a subliniat că oamenii de afaceri din Turcia sunt interesați să investească în țara noastră și să dezvolte parteneriate comune cu oamenii de afaceri din Republica Moldova.

Imagini: 
modelul_costului