Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Oportunitățile Zonei economice libere Giurgiulești, discutate de Chiril Gaburici și Thomas Moser
02/10/2018 - 16:11

Facilitățile acordate rezidenților Zonei economice libere Giurgiulești și atragerea investițiilor, serviciile prestate de Portul Internațional Liber Giurgiulești, precum și dezvoltarea infrastructurii portuare și a căilor de acces au fost printre subiectele discutate de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu directorul general al ÎCS Danube Logistics, Thomas Moser.

 

Chiril Gaburici a întreprins astăzi o vizită de documentare în Portul Internațional Liber Giurgiulești. În timpul vizitei, ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat tronsoanele de pe traseul Chișinău-Giurgiulești, reabilitarea cărora urmează a fi demarată în acest an.

 

În context, ministrul Chiril Gaburici a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii drumului, a căii ferate și a căilor de acces. ”Trebuie să creăm condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor atât pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în Zona economică liberă, cât și pentru cei care vor veni să investească aici. Este important să dezvoltăm infrastructura și să devenim competitivi în domeniu”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

Potrivit lui Thomas Moser, printre serviciile prestate de Portul Internațional Liber Giurgiulești se numără depozitarea containerelor și a mărfurilor, încărcarea și descărcarea mărfurilor, transbordarea mărfurilor, agenturarea navelor. De asemenea, sunt prestate servicii de locațiune pentru rezidenții ZEL. În prezent, în Zona economică liberă Giurgiulești activează circa 50 de rezidenți, care își desfășoară activitatea economică în diferite domenii.

 

Portul Internațional Liber Giurgiulești a fost creat în anul 2005. 

Imagini: 
modelul_costului