Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Organizația internațională WJC, interesată de turism și tehnologiile informaționale din Republica Moldova
08/15/2018 - 17:28

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții organizației internaționale WJC (Forul diplomatic al poporului evreu), interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniile turismului, tehnologiilor informaționale, automotive, precum și de exportul de carne din Moldova spre Israel. Reprezentanții organizației WJC au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în aceste domenii și au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră.

În cadrul discuțiilor, ministrul Chiril Gaburici a prezentat rezultatele pozitive înregistrate în ultimele luni în diferite domenii, menționând că în 2017 economia a crescut cu 4,5%. „Atragerea investițiilor în orice domenii continuă să fie o prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii. Avem nișe tinere, atractive pentru investitori, cum ar fi IT, automotive, turism, care se dezvoltă rapid și înregistrează rezultate foarte bune. Am lansat primul parc IT din Moldova, care oferă facilități pentru companiile IT. Avem deja înregistrate circa 250 de companii și ne propunem să aducem în Moldova companii internaționale cu renume”, a menționat Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul a informat reprezentanții companiei din Israel care sunt facilitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale. „Sectorul automotive este în continuă creștere, iar rezultatele înregistrate sunt vizibile. Tot mai multe companii străine – Fujikura, Draxlmaier, au ales să investească în țara noastră, apreciind mediul de afaceri ca fiind unul competitiv și atractiv”, a subliniat Chiril Gaburici.

„Contăm pe o colaborare strânsă cu autoritățile din Republica Moldova, pentru ca Muzeul de Istorie a Evreilor să contribuie la dezvoltarea turismului, odată cu promovarea culturii și istoriei. De asemenea, vom susține sectorul IT din Republica Moldova prin facilitarea dialogului cu cele mai reprezentative companii IT evreiești”, a menționat Robert Singer, vicepreședintele WJC.

Oamenii de afaceri au menționat că au analizat oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră și sunt disponibili să lanseze proiecte de dezvoltare, care vor contribui la creșterea economică a Republicii Moldova. De asemenea, aceștia s-au interesat de exportul de carne din țara noastră.

Ministrul Chiril Gaburici i-a informat că a fost creat un grup de lucru în acest sens, astfel ca, până la finele lui 2019, țara noastră să îndeplinească toate cerințele stabilite de Uniunea Europeană pentru a avea dreptul de a exporta carne în țările UE. „Suntem interesați să investim în producerea cărnii. Odată ce va întruni rigorile stabilite de noi, vă asigurăm că exportul de carne în Israel va crește”, a adăugat Robert Singer.

Imagini: 
modelul_costului