Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Pasagerii care călătoresc pe cale aeriana vor putea beneficia de asistență în eventualitatea anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, adresându-se direct la Autoritatea Aeronautică Civilă
09/12/2018 - 15:45

Executivul a aprobat astăzi modificarea Regulamentului privind asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor. Astfel, atribuțiile privind protecția dreptului consumatorilor în domeniul transportului aerian au fost transferate de la Agenția pentru protecția Consumatorilor la organul de stat abilitat cu funcții de control al transportului aeronautic, implicit la Autoritatea Aeronautică Civilă.

 

”Pasagerii care călătoresc pe cale aeriana nu vor mai fi nevoiți să apeleze la Agenția pentru protecția Consumatorilor în cazul unor nereguli. Pasagerii aviației civile vor putea direct beneficia de asistența în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor adresându-se direct la Autoritatea Aeronautică Civilă. Aceasta va eficientiza confortul și siguranța pasagerilor noștri”, a specificat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

Totodată, Chiril Gaburici a menționat că este oportună uniformizarea prevederilor Regulamentului dat cu prevederile Legii privind protecția consumatorilor. Astfel, vor fi evite prevederile contradictorii în cadrul normativ aferent protecției consumatorilor din transportul aerian și stabilește expres Autoritatea Aeronautică Civilă drept instituția statului competentă de asigurarea protecției consumatorilor în transportul aerian.

 

Prezentul proiect nu aduce careva modificări conceptuale și de conținut la actul normativ pe care îl modifică. Iar implementarea lui nu necesită alocarea resurselor financiare suplimentare de la bugetul de stat.

 

Imagini: 
modelul_costului