Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Politicile de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile vor fi ajustate la legislația comunitară
01/17/2018 - 18:26

17 ianuarie, Chișinău -Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi în ședința de Guvern Proiectul pentru modificarea și completarea Legii privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, prezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea au drept obiectiv armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul energiei regenerabile la legislația UE.

 

Guvernul urmează să stabilească regulile de organizare și desfășurare a licitațiilor de capacități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, astfel încât să fie promovată competiția în rândul marilor investitori.

 

Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea competența de confirmare a statutului de producător eligibil pentru dezvoltatori de proiecte, care își manifestă interesul pentru investițiile în tehnologiile de valorificare a energiei regenerabile în Republica Moldova.

 

În același timp, a fost aprobată extinderea perioadei oferite investitorilor pentru construcția centralelor electrice, de la 24 la 36 de luni.

 

Imagini: 
modelul_costului