Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

În premieră, la Chișinău, se desfășoară un training regional în domeniul standardizării
05/30/2018 - 15:47

S-a dat startul trainingului regional în domeniul standardizării - „ISO regional training on managing national standards development projects and programmes”. Evenimentul se desfășoară în premieră la Chișinău, în perioada 29 mai-1 iunie.

 

Prezentă la evenimentul de deschidere, secretarul de stat pe domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin, a accentuat importanța dezvoltării continue a sectorului standardizării și menținerii relațiilor de cooperare dintre instituțiile de standardizare din diferite țări.

 

„Pe parcursul ultimilor ani, infrastructura națională a calității Republicii Moldova a evoluat semnificativ, toate reformele și alinierile având loc în corespundere cu principiile și practicile internaționale și europene. Totodată, fiind în proces de schimbare, entitățile din infrastructura calității, au simțit nevoia de un schimb permanent de experiență și comunicare cu experți din domeniu. Ministerul Economiei și Infrastructurii a venit mereu cu inițiative referitoare la transpunerea legislației europene, asigurarea coerenței instituționale și stimularea capacităților mediului de afaceri de a se alinia noilor cerințe ale pieței, inclusiv în contextul Acordului DCFTA, încurajarea semnării diverselor acorduri, care au impact direct asupra calității”, a menționat Iuliana Drăgălin.

 

Trainingul este organizat de Institutul de Standardizare din Moldova, sub egida ISO, și întrunește reprezentanți ai organismelor de standardizare din 13 țări din Asia Centrală, Europa Centrală și de Est. Pe parcursul a patru zile, participanții vor fi instruiți în implementarea și gestionarea instrumentelor informaționale pentru elaborarea proiectelor de standarde și programelor de standardizare națională.

Imagini: 
modelul_costului