Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Programul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, transportul de pasageri, lansarea și dezvoltarea afacerilor au fost subiecte discutate în cadrul vizitei de lucru a Cabinetului de miniștri, în raionul Strășeni
10/19/2018 - 14:23

Inițierea procesului de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în Programul Guvernamental „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, gazificarea, aprovizionarea  cu apă a localităților, asigurarea cu energie electrică, atragerea investițiilor în localitățile rurale - acestea au fost unele dintre subiectele discutate astăzi cu locuitorii și autoritățile publice locale din raionul Strășeni, în cadrul vizitei de lucru a membrilor Guvernului în teritoriu.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și secretarii de stat au răspuns la întrebările ce țin de infrastructura drumurilor, transport, dezvoltarea businessului mic și mijlociu, precum și crearea locurilor noi de muncă.

 

Reprezentanții autorităților locale au semnalat necesitatea stringentă de a reproiecta construcția drumului de la intrarea în Strășeni, motivând că din cauza apelor subterane și a nămolului din răul Bâc, se deteriorează suprafața drumului. În acest sens, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că ”Ultimele soluții de reproiectare au fost aprobate și puse în aplicare din luna septembrie, curent. Deja se lucrează lângă lacul Ghidighici, aceeași soluție va fi folosită și la drumul din Strășeni. Planificăm finalizarea acestuia în primele luni ale anului viitor”, a precizat ministrul.

 

Totodată, cetățenii și-au manifestat mulțumirea față de lansarea procesului de colectarea a datelor pentru elaborarea proiectului Programului „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”. Motivând că, acest proiect este unul de mare utilitate pentru cetățeni, iar reabilitarea drumurilor va impulsiona economia nu doar în raionul Strășeni, dar și în regiune.

 

În cadrul vizitei în teritoriu, reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au continuat dialogul cu locuitorii din satele Chirianca și Tătărești. Printre subiectele enunțate de localnici sunt asigurarea transportului public de călători, aprovizionarea  cu apă a localităților, precum și gazificarea acestora. Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii a vorbit cetățenilor despre programele de susținere din partea autorităților statului pentru lansarea afacerilor și dezvoltarea întreprinderile mici și mijlocii, și a încurajat locuitorii din raionul Strășeni să investească acasă.

Imagini: 
modelul_costului