Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Raionul Ungheni va avea un nou drum european
11/29/2018 - 17:14

Raionul Ungheni va beneficia de un nou drum european. Drumul construit va asigura conexiunea a 20 de localități la rețeaua de drumuri naționale. Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul întâlnirii de astăzi cu primarii din raionul Ungheni.

 

După expirarea a 78% din timpul rezervat realizării contractului pe acest tronson, doar 2% din volumul lucrărilor a fost executat. Astfel a fost reziliat contractul cu antreprenorul. Ministrul a declarat că drumul Cornești – Boghenii-Noi – Năpădeni M5, care are o lungime pe peste 34 km, va fi reproiectat în cel mai scurt timp și va fi supus licitației, iar Banca Mondială asigură linia de creditare pentru construcția acestuia. Astfel, lucrările urmează să înceapă în primăvara anului 2019, imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile.

 

„Susțin orice proiect care readuce optimismul în localitățile noastre. Traseul Cornești – Boghenii-Noi – Năpădeni M5 asigură accesul locuitorilor din regiune la 31 de instituții de învățământ, 10 instituții medicale, obiective turistice, stația de cale ferată, precum și cu 28 de întreprinderi. Acest drum este unul foarte important pentru regiune și voi avea grijă personal, ca acesta să fie realizat calitativ și în termen”, a menționat Chiril Gaburici.

 

În cadrul aceleași ședințe, primarii au împărtășit idei de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, sistemului de aprovizionare cu apă, precum și crearea noilor locuri de muncă.

Imagini: 
modelul_costului