Titlu

Reabilitarea drumurilor și iluminatul public stradal au fost subiectele discutate de către reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii la întâlnirea cu primarii din Republica Moldova
01/22/2020 - 17:10

În cadrul întâlnirii de astăzi a membrilor Guvernului cu autoritățile publice locale din Republica Moldova, reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii s-au aflat în calitate de raportori pe subiecte importante, cum ar fi infrastructura drumurilor naționale și locale, precum și au prezentat noul proiect guvernamental în domeniul serviciilor de iluminat public stradal.

Mihail Lupașcu, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a menționat că criteriile de selectare a porțiunilor de drum care urmează să fie reabilitate în 2020 țin de: conexiunea cu instituțiile de menire socio-culturale, conexiunea către agenți economici care oferă servicii cetățenilor, accesul de la rețeaua drumurilor publice către localități etc.

Pentru determinarea volumului alocațiilor se vor utiliza coeficienți în dependență de numărul populației localității. Pe parcursul lunii februarie vor fi selectate porțiunile de drum, în martie vor fi elaborate caietele de sarcini și lansarea licitațiilor, iar luna aprilie și mai va avea loc selectarea antreprenorilor și lansarea lucrărilor.

În ceea ce privește proiectul național de reabilitare a sistemului de iluminat public stradal, care va fi implementat în anul curent, Călin Negură, Șeful Direcției politici în domeniul energetic, a declarat că Guvernul Republicii Moldova va sprijini eforturile administrației publice locale de nivel I privind achiziționarea unor soluții de iluminat performante și eficiente din punct de vedere energetic. În total este planificat iluminarea a peste 1000 km.

Menționăm că, evenimentul a fost organizat cu scopul de a consolida dialogul și de a asigura o conlucrare eficientă cu autoritățile administrației publice locale.