Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Regulamentul privind interacțiunea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 și serviciile specializate de urgență, aprobat
03/27/2018 - 18:37

Rezultatele implementării programului național Serviciul unic 112 au fost examinate astăzi în cadrul ședinței Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 și serviciile specializate de urgență. Președinte al Comitetului coordonator interdepartamental este ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

 

În cadrul ședinței au fost examinate și aprobate Regulamentul de interacțiune dintre Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 și serviciile specializate de urgență și Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Consiliului de experți de pe lângă Comitetul coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 și serviciile specializate de urgență.

 

Ministrul a discutat cu membrii Comitetului despre acțiunile întreprinse pentru implementarea Serviciului național unic pentru apeluri de urgență 112, reiterând că acesta va fi lansat, în regim operațional, la data de 29 martie curent. Numărul 112 va putea fi apelat non-stop și gratuit de la orice telefon fix sau mobil.

 

Serviciul național unic 112 va asigura majorarea vitezei de reacționare la apelurile de urgență, prin implicarea simultană a mai multor servicii specializate. Mai exact, se va reduce timpul de chestionare a apelului preluat, până la 40 de secunde. După activarea numărului unic european pentru apelurile de urgență 112, numerele 901, 902 și 903 vor funcționa în paralel, până la sfârșitul lunii iunie. Astfel, din iulie 2018, numerele vechi ale pompierilor, poliției și ambulanței nu vor mai funcționa.

Imagini: 
modelul_costului