Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, în ”Dialog direct cu APL”
02/01/2018 - 15:31

Primarii și președinții de raion au avut posibilitatea să discute direct cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii despre problemele și subiectele de interes din domeniul economic. Discuțiile au avut loc cadrul evenimentului organizat de Guvernul Republicii Moldova – ”Dialog direct cu APL”, cu prilejul zilei autonomiei locale și a lucrătorului din Administrația Publică Locală (APL).

 

Prezent la eveniment, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat cu primarii despre proiectele de infrastructură, valorificarea resurselor financiare pentru dezvoltarea și modernizarea localităților, oportunitățile de inițiere a afacerilor mici și mijlocii. Aleșii locali s-au arătat interesați și de atragerea investițiilor în localitățile pe care le conduc, gestionarea eficientă a mijloacelor financiare alocate din bugetul de stat și din alte surse, dezvoltarea energiei regenerabile și eficiența energetică etc.

 

În adresarea sa către reprezentanții APL, prim-ministrul Pavel Filip a menționat prioritățile Guvernului Republicii Moldova, printre care proiectele de infrastructură a drumurilor, dezvoltarea proiectelor energetice, finalizarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău.

  

Anual, la 1 februarie, în Republica Moldova este marcată Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din Administrația Publică Locală (APL). Această zi, instituită de Executiv în 2012, constituie o recunoaștere a eforturilor, pe care reprezentanții APL le întreprind zilnic în soluționarea problemelor cetățenilor și în dezvoltarea social-economică a comunității, o recunoaștere a importanței asigurării autonomiei locale în procesul de edificare și consolidare a statului democratic Republica Moldova.

Imagini: 
modelul_costului