Titlu

Republica Moldova și Republica Armenia își intensifică relațiile comercial-economice bilaterale
09/26/2019 - 17:27

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan.

Oficialii au discutat despre stadiul relațiilor economice dintre cele două state, dar și despre posibilitatea implementării proiectelor investiționale bilaterale. De asemenea, părțile au menționat despre importanța organizării reuniunii Comisiei interguvernamentale moldo-armene pentru cooperare economică, care în opinia ministrului Brînzan reprezintă o platformă foarte bună pentru un schimb de informații și fortificare a relațiilor comerciale.

În cadrul discuției, AmbasadorulJivan Movsisyan l-a invitat pe ministrul Brînzan la cel de-al 23-lea Congres Mondial de IT, organizat în perioada 6 – 9 octombrie 2019 la Erevan, Armenia. Evenimentul va aduna peste 2.500 dintre cei mai buni lideri din lume în domeniul tehnologiei, oficiali guvernamentali, academicieni. Congresul va prezenta modul în care tehnologia informației și comunicațiilor ne transformă viața, precum și impactul acesteia asupra profiturilor și prosperității, siguranței și securității, democrației și umanității.

În prezent, între Republica Moldova şi Republica Armenia au fost semnate 18 de tratate în cele mai diverse domenii, iar numărul de întreprinderi cu capital armean este de 53 de companii, investițiile în capitalul social însumând 12 milioane lei.