Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Republica Moldova și Ucraina își vor consolida relațiile comercial-economice
01/22/2018 - 16:17

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o discuție telefonică cu prim-viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina, Stepan Kubiv.

 

În cadrul convorbirii, miniștrii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale, continuarea colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și Ucraina, dar și finalizarea proiectelor inițiate. Ministrul Economiei și Infrastructurii va elabora o listă cu subiecte, care urmează să fie soluționate în mod prioritar. Ulterior, cele două părți vor discuta asupra soluțiilor și propunerilor făcute.

 

Ministrul Chiril Gaburici a menționat că Ucraina este un partener strategic pentru Republica Moldova și a reiterat necesitatea menţinerii unui dialog continuu în diferite domenii, inclusiv transporturi, infrastructură, sectorul agroalimentar și cel energetic, mediu etc.

 

La rândul său, vicepremierul ucrainean, Stepan Kubiv, a apreciat colaborarea dintre Republica Moldova și Ucraina. Acesta a reiterat importanța implementării Foii de parcurs pentru dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2018, semnată în octombrie 2017. Documentul stabilește direcțiile prioritare pe agenda bilaterală și exprimă intenția fermă a celor două state de a continua colaborarea în implementarea Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

În cadrul convorbirii, Stepan Kubiv l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu prilejul învestirii în funcție, urându-i succes în activitate.

Imagini: 
modelul_costului