Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Republica Moldova și Ungaria pledează pentru fortificarea relațiilor comercial-economice
03/27/2018 - 18:08

Extinderea cooperării bilaterale în domeniul economic și investițional au fost subiecte discutate astăzi de Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în țara noastră, Sándor Szabó. Cei doi oficiali au pledat pentru amplificarea relațiilor moldo-maghiare în domeniul eficienței energetice, tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și lupta împotriva corupției.

 

Iulia Costin a apreciat susținerea constantă acordată de către Ungaria pentru parcursul european al Republicii Moldova. „Considerăm oportună identificarea potențialului și realizarea proiectelor comune care ar contribui la fortificarea relațiilor economice între state. În context, încurajăm companiile maghiare să dezvolte afaceri în zonele economice libere, parcurile industriale din Republica Moldova și parcului IT „Tekwill”, care oferă condiții atractive de activitate pentru investitorii străini”, a subliniat Secretarul general de stat.

 

De asemenea, au fost prezentate și reformele realizate pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova. Printre realizări, au fost menționate reducerea instituțiilor cu funcții de control, reducerea numărului de acte permisive, simplificarea procesului de raportare financiară și statistică prin implementarea ghișeul unic de raportare electronică etc.

 

La rândul său, Sándor Szabó a apreciat reformele realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, pentru modernizarea economică a Republicii Moldova și acțiunile întreprinse, pentru impulsionarea mediului de afaceri și atragerea investițiilor străine.

 

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat și despre cea de-a patra reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare comercial-economică, care va avea loc anul acesta la Chișinău și care va servi drept platformă pentru sporirea comerțului bilateral și fortificarea cooperării economice în domenii de interes reciproc.

 

În Republica Moldova activează 55 de întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 74,33 milioane de lei.

Imagini: 
modelul_costului