Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Republica Moldova urcă 6 poziții în Clasamentul inovației
07/12/2018 - 10:38

Republica Moldova a urcat 6 poziții în Clasamentul inovației pentru anul 2018 și ocupă locul 48 din 126 de state monitorizate.

 

Potrivit Clasamentului, în anul 2018, la sub-indicele „serviciile de export TIC” țara noastră s-a clasat pe locul 17, la sub-indicele „serviciile de import TIC” a ocupat locul 22, iar la sub-indicele „accesul la infrastructură TIC” s-a poziționat pe locul 37.

 

Un nou indicator care măsoară numărul de aplicații mobile create într-o țară a fost introdus în Clasament, Republica Moldova ocupând locul 9 într-un top de 15 economii inovative. Aceste evoluții vizează măsurarea rezultatelor creative inovatoare produse într-o țară. Aplicațiile oferă o perspectivă asupra modului în care inovația, producția și comerțul cu produse și servicii digitalizate sunt în continuă evoluție.

 

Se remarcă evoluții pozitive și la alți indicatori: inițierea unei afaceri (locul 20), cheltuieli pentru educație (locul 13), crearea de cunoștințe (locul 16).

 

Clasamentul inovației este realizat de către Universitatea americană Cornell, școala de management franceză Insead şi Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

Imagini: 
modelul_costului