Titlu

Sergiu Railean a inspectat lucrările de reabilitare a drumurilor din raionul Hâncești
09/17/2020 - 18:03

În cadrul unei vizite de lucru întreprinse în raionul Hâncești, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat lucrările de reabilitare a unor porțiuni de drum din mai multe localități din raion.

Printre acestea a fost drumul care asigură conexiunea dintre localitățile Sărata Galbenă și satul Caracui din gestiunea Consiliului raional Hâncești. Tronsonul are o lungime de 200 m și face legătura dintre alte două drumuri reparate în cadrul Programului național „Drumuri bune pentru Moldova”.La solicitarea primarului din localitate, ministrul a fost informat despre starea drumului și studiul de fezabilitate.

Sergiu Railean a dat asigurări că acest drum va fi inclus în cadrul programului de reabilitarea a drumurilor din raionul Hâncești și va fi asfaltat: „Apreciez inițiativa cetățenilor și a administrației publice locale de a reconstrui acest drum. Este important ca să reparăm cât mai multe drumuri în localitățile Moldovei. Vrem ca cetățenii noștri să aibă drumuri sigure și calitative, iar pentru aceasta MEI împreună cu ASD verifică fiecare porțiune de drum reparată”.

De asemenea, ministrul a vizitat drumul regional Lozova – Stolniceni – Hâncești, unde la moment compania „Nouconst” SRL desfășoară lucrări de înlocuire a straturilor și îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic prin decapare totală a straturilor existente. 

Sergiu Railean a discutat cu diriginții de șantier și drumarii despre mersul lucrărilor și dificultățile pe care le au în procesul de lucru. Ministrul a menționat că pentru soluționarea oricăror probleme, MEI va oferi tot suportul necesar antreprenorilor.

La moment, SA „Drumuri-Ialoveni” execută lucrări de asfaltare pe drumul G91: Ungheni – Bărboieni – Nemțeni – M1 (Obileni), cu o lungime de 1,2 km, valoarea contractului fiind de 4,615 mii lei.

Rețeaua drumurilor publice naționale din raionul Hâncești constituie 215,77 km. Pentru reparația şi întreținerea drumurilor publice naționale din Fondul Rutier, în anul 2020, pentru raionul Hâncești sunt preconizate mijloace financiare în sumă de 30,770 mln lei. Pe parcursul anului 2020 până la data de 1 septembrie au fost executate lucrări de întreținerea a drumurilor în volum de 12,582 mln lei, ceea ce constituie 40,9% din mijloacele financiare preconizate.