Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Starea drumurilor naționale este satisfăcătoare
03/18/2018 - 09:12

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că drumurile publice naționale sunt practicabile. Odată cu intensificarea precipitațiilor sub formă de ninsori la Nordul și Centrul țării și lapoviță la Sud, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile publice.

 

Începând cu seara zilei de ieri, 17 martie, pe drumurile naţionale se efectuează lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a lunecuşului. La moment, în procesul tehnologic sunt antrenate: utilaje speciale – 230 de unități, material antiderapant – 2001 tone, muncitori rutieri – 278.

 

Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este asigurată în condiții de iarnă. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

 

Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă șoferilor să renunțe la călătoria cu automobilul, dacă nu este una urgentă. De asemenea, pietonii și conducătorii sunt îndemnați să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Imagini: 
modelul_costului