Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Succesul primului parc IT - Moldova IT Park, prezentat la Iași, în cadrul forumului regional PinAwards
04/26/2018 - 10:37

Avantajele mediului de afaceri în domeniul IT din țara noastră au fost prezentate la Iași, România, la forumul regional PinAwards. În cadrul evenimentului, Republica Moldova a fost prezentată ca destinație atractivă pentru companiile IT, fiind menționate beneficiile legii privind Parcurile IT.

 

În context, s-a vorbit despre succesul primului parc IT - „Moldova IT Park”, care a înregistrat un număr de 160 de companii rezidente, dintre care 52 cu capital social străin. Volumul total prognozat de vânzări este de 1,4 miliarde lei pentru 2018. Rezidenții parcurilor IT au posibilitatea să beneficieze de un regim special de impozitare, de 7% - impozit unic, rezidență virtuală, mecanism simplificat de administrare și raportare printr-o formă unică, gamă vastă de domenii de activitate inovațională.

 

De asemenea, „IT startup visa”, aprobată în 2017, va permite companiilor  rezidente ale parcului IT, angajarea fără permise de muncă și acces la un regim simplificat de obținere a vizelor de lungă durată pentru specialiștii IT din străinătate. Acest lucru va suplini lipsa forței de muncă calificate, dar și va contribui la un transfer real spre țara noastră de tehnologii și modele de afaceri noi.

 

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev, a afirmat: „Aceasta este o oportunitate foarte buna de a începe și dezvolta campania de marketing pe teritoriul României, pentru a promova inițiativele Republicii Moldova în domeniul IT și a atrage companiile din regiune. Schimbul de experiențe între companiile IT din Moldova și România este esențial pentru a putea trece la alt nivel de dezvoltare a industriei tehnologiei informației în țara noastră”.

 

În cadrul Forumului PinAwards, participanții au discutat și despre perspectivele industriei de IT și Outsourcing din România. La eveniment au participat companii IT din România și Republica Moldova.

Imagini: 
modelul_costului