Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei
11/08/2018 - 15:25

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto, semnat la Chișinău, la data de 5 octombrie 2018. Proiectul vine în contextul dificultăților identificate de către ambele părți în ceea ce privește efectuarea transportului internațional de pasageri și mărfuri.

Documentul are drept scop neaplicarea prevederilor legislației migraționale ale statelor Părți asupra conducătorilor mijloacelor de transport auto, care la momentul traversării frontierei de stat se află în misiune de serviciu şi efectuează transporturile internaționale de persoane şi mărfuri.

Ministrul Chiril Gaburici a menționat că urmare a semnării protocolului vor fi facilitate călătoriile reciproce pentru categoriile de persoane care, conform specificului activităților, traversează frecvent hotarele ambelor state și din care cauză depășesc termenul de 90 zile de aflare pe teritoriul altui stat într-o perioadă de 180 zile.

Protocolul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto urmează să intre în vigoare la data primirii ultimei notificări, prin canale diplomatice, privind îndeplinirea de către Părți a procedurilor interne necesare intrării lui în vigoare.

Imagini: 
modelul_costului