Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Tronsonul de drum Ciocâlteni-Clișova va fi reabilitat
08/09/2018 - 15:02

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat astăzi la ședința Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), în cadrul căreia s-a decis majorarea, cu 7 milioane de lei, a mijloacelor financiare alocate pentru proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere de acces în Regiunea Centru. Banii vor fi utilizați pentru asfaltarea drumului L-326 M2 Clișova – Suhuluceni – Leușeni – Verejeni, până la sfârșitul anului 2018.

 

Decizia a fost luată, după ce, în luna iulie, ministrul Economiei și Infrastructurii a discutat cu primarii din raioanele Telenești și Orhei despre necesitatea reconstrucției tronsoanelor de drum L-326 M2, cu o lungime de 23 km, și Ciocâlteni-Clișova de 4,5 km. Atunci, Chiril Gaburici a dat asigurări că Ministerul Economiei și Infrastructurii va întreprinde măsurile necesare, astfel încât lucrările de reparație a drumului să fie finalizate până la sfârșitul anului.

 

În 2018, pentru implementarea acestui proiect au fost alocate 5 milioane lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), 1,5 milioane – din contul Administrației de Stat a Drumurilor și alte 900 mii de lei din resursele nevalorificate din contul ADR Centru pentru anul 2017.

 

Tot astăzi, s-a discutat despre importanța alocării resurselor financiare necesare, pentru construcția drumului de acces către investitorul Fujikura din orașul Comrat, care se află pe teritoriul Parcului Industrial „Comrat”. La începutul anului 2019, întreprinderea ar urma să înceapă producerea, angajând peste 1500 de persoane. Problema a fost identificată de ministrul Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite de lucru la Parcul Industrial „Comrat”.

 

În cadrul ședinței de astăzi, CNCDR a audiat Raportul privind implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020, în perioada ianuarie-iunie 2018. De asemenea, a fost prezentată informația privind implementarea proiectelor de dezvoltare regională, finanțate din FNDR și alte surse în primul semestru al acestui an.

Imagini: 
modelul_costului