Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Vadim Brînzan: „Republica Moldova va susține și va participa activ la activitățile Programului EU4Digital”
10/02/2019 - 14:47

Ministrul Vadim Brînzan a participat astăzi, la lansarea Programului EU4Digital: susținerea economiei și societății digitale în țările Parteneriatului Estic.

„Acest eveniment este o oportunitate bună pentru a contura impactul economiei digitale și obiectivele viitoare planificate asupra acestui sector. Integrarea treptată în piața unică digitală a UE este una dintre prioritățile integrării europene a Republicii Moldova. Suntem implicați activ în proiectul de armonizare a pieței digitale și în rețelele create în cadrul proiectului - EU4Digital, care reprezintă o platformă de partajare a celor mai bune experiențe și practici între UE și țările partenere”, a menționat ministrul Brînzan.

Programul EU4Digital prevede extinderea avantajelor pieței unice digitale a Uniunii Europene către statele partenere orientale, direcționând sprijinul UE spre dezvoltarea potențialului economiei și societății digitale, pentru a aduce o creștere economică, pentru a genera mai multe locuri de muncă, a îmbunătăți viața oamenilor și a ajuta întreprinderi.

„Consider că acest format de cooperare este un pilon de bază în construirea unui pod puternic între țările Parteneriatului Estic și statele membre ale Uniunii Europene, ceea ce va oferi o bază solidă pentru evoluția economiei digitale”, a adăugat ministrul.

De asemenea, Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, a declarat că este mândru să prezinte facilitatea EU4Digital, care va îmbunătăți nu numai activitatea instituțiilor guvernamentale, ci și viața cetățenilor moldoveni.

Prin intermediul EU4Digital, UE sprijină țările Parteneriatului Estic în reducerea tarifelor de roaming, dezvoltarea de bandă largă de mare viteză pentru stimularea economiilor și extinderea serviciilor electronice, armonizarea cadrelor digitale în întreaga societate, în domenii variind de la logistică la sănătate, construirea securității cibernetice și dezvoltarea abilităților digitale.

Imagini: 
modelul_costului