Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Vicepremierul Octavian Calmîc a discutat aspectele colaborării comercial-economice cu ministrul român al Economiei, Gheorghe Șimon
10/07/2017 - 12:48

7 octombrie, Chișinău – Aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și România, inițierea și implementarea unor proiecte investiționale cu atragerea mediului de afaceri din ambele state, au fost discutate astăzi de viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, cu ministrul Economiei de la București, Gheorghe Șimion, aflat ântr-o vizită de lucru la Chișinău.

 

În cadrul dialogului, cei Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au analizat statidul actual al relațiilor comercial-economice, constatând că în ultima perioadă de timp acestea sunt ascensiune, grație unor relații eficiente de colaborare, implementării mai multor proiecte comune de dezvoltare în diferite domenii economice.

 

Referindu-se la perspectiva dezvoltării relațiilor bilaterale, cei doi miniștri au constatat că există un potențial nevalorificat în dezvoltarea acestora, în special în domeniiul infrastructurii, comerțului, industriei, etc. În context, Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au abordat problema dezvoltării și extinderii relațiilor de colaborare în sectorul energetic, inclusiv prin realizarea proiectelor de interconexiune pe gaze naturale și energie electrică. În opinia celor doi demnitari, realizarea acestor proiecte investiționale de o importanță majoră pentru Republica Moldova va soluționa atât problema securității energetice pentru țara noastră, cât și conexiunea cu sistemul energetic comunitar.

 

Potrivit celor doi miniștri, un pas important pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre două state îl va avea reuniunea Comisiei moldo-române pentru colaborare economică, care se va desfășura săptămâna viitoare la București, unde vor fi discutate mai multe proiecte de cooperare bilaterală în diferite domenii.

 

 

Imagini: 
modelul_costului