Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

09:00 | Circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă

01.02.2021/ 09:00 - Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, circulația rutieră pe drumurile publice naţionale se desfășoară în condiții de iarnă. Astfel, în ultimele 24 de ore, pe drumurile din zona de nord și centru au fost înregistrate precipitații sub formă de ninsoare, în sudul țării - lapoviță.

Conform informațiilor operative ale Administrației de Stat a Drumurilor, la moment starea părții carosabile în nordul și centrul țării este înzăpezită, pe alocuri lunecuș, în sudul țării - umedă, pe unele sectoare de drum s-a format polei. Astfel, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic 186 de utilaje speciale,  316 muncitori rutieri, 3110 material antiderapant.

Codul Galben de condiții meteorologice dificile se menține până la data de 1 februarie. Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ.

Menționăm că Ministerul Economiei și Infrastructurii, în comun cu toate serviciile publice responsabile monitorizează și asigură accesibilitatea infrastructurii rutiere în condiții de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informația se actualizează.

modelul_costului