Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
2000 de educatori beneficiază de instruiri în cadrul Programului Național „Investim în profesori”
11/06/2024 - 09:26

Peste 2000 de educatori vor beneficia de formări gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării. Instruirile au început pe data de 10 iunie. 

 

Participanții vor beneficia de cursuri de perfecționare care includ 300 de ore, dintre care 90 sunt rezervate pentru mentorat și consiliere. Tematicile formărilor au fost selectate după consultarea opiniei beneficiarilor și includ o varietate mare de subiecte legate de procesul educațional în grădinițe, de interacțiunea cu copiii și familiile acestora. 

 

Programul Național „Investim în profesori” (ediția pentru Educatori) include și servicii de elaborare a planului de învățământ și a proiectelor tematice. Prin intermediul acestor planuri și proiecte, educatorii vor putea implementa metodologii moderne, adaptate la necesitățile copiilor. 

 

Instruirile sunt gratuite, iar absolvenții acestora vor primi la final 10 credite profesionale pentru modulul Psihopedagogie. Cursurile de perfecționare se desfășoară cu prezență fizică (nu mai puțin de 75% din numărul total de ore) și online (nu mai mult de 25% din numărul total de ore). 

 

Programul de formare continuă se desfășoară în perioada iunie - decembrie 2024. În acest scop, de la bugetul de stat au fost alocați 6 mil. de lei. 

 

 

petitii