Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

Thu, 16/11/2023 - 10:18 -- stic

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

Denumirea subproiectului Laborator Inovativ în IT ”InoLAB” în cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul

 

Nr Acord subfinanțare: MD-MOED-6542-ASF-U-04 din 24.10.2022

Nr. Referinţă:  MD-HASDEUUNI-354066-CS-INDV

 

Titlul sarcinii: Elaborarea planului de studii și a curriculumului pe discipline pentru programul de master ”Tehnologii informaționale și de comunicație pentru afaceri”

 

Proiectul învățământul superior din Moldova (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială care urmează să fie implementat în perioada mai 2020 - decembrie 2025.

În cadrul realizării Proiectului învățământul superior din Moldova, finanțat de către Banca Mondială IP Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu”din Cahul a obținut subproiectul “Laborator Inovativ în IT ”InoLAB”” și respectiv a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației și Cercetării și intenționează să aplice o parte din surse pentru servicii de consultanță.

Prin intermediul acestui subproiect IP Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul își propune realizarea unui set de intervenții orientate spre dezvoltarea şi modernizarea învățământului superior, domeniul general de studii: 061 Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor, prin îmbunătățirea calității serviciilor educaționale asigurate de Universitatea de Stat ”B.P. Hasdeu” din Cahul (USC) prin crearea unui Laborator Inovativ în IT InoLAB, care își propune să dezvolte și să aplice tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) într-un format colaborativ și inovator cu certe beneficii pentru studenți și profesori, capabili să facă faţă cu succes exigenţelor şi provocărilor domeniului în condiţii de relevanţă socială, utilizând metode şi instrumente adecvate în concordanţă cu practicile şi tendinţele în domeniu. Crearea laboratorului va contribui la sporirea calitativă și cantitativă a performanței studenților de la Domeniul general de studii: 061 Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor și îmbunătățirea angajării acestora în câmpul muncii.

Proiectul propus este orientat spre atingerea următoarelor obiective specifice după cum urmează:

O.1. Dezvoltarea şi modernizarea învățământului superior, domeniul general de studii 0613.4 Informatica, ciclul I Licență prin crearea spațiilor de studii corespunzătoare, care își propune să dezvolte și să aplice tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) într-un format colaborativ și inovator cu certe beneficii pentru studenți și profesori, capabili să facă faţă cu succes exigenţelor şi provocărilor domeniului în condiţii de relevanţă socială, utilizând metode şi instrumente adecvate în concordanţă cu practicile şi tendinţele în domeniu

O.2. Îmbunătățirea programului de studii 0613.4 Informatica, ciclul I Licență, pentru sporirea calității procesului de pregătire profesională, prin revizuirea suporturilor curriculare și a planului de studii din perspectiva implementării celor mai noi tehnologii informaționale în procesul de instruire.

O.3. Creșterea nivelului de pregătire a personalului didactic care predă discipline aferente domeniului general de studii: 061 Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor.

Serviciile de consultanță includ elaborarea planului de studii și curriculumului pe discipline pentru un nou program de master ”Tehnologii informaționale și de comunicație pentru afaceri”. Timpul efectiv alocat pentru realizarea sarcinii – 4 luni.

În cadrul subproiectului vor fi realizate Planul de învățământ și curricula disciplinelor pentru a spori nivelul de corespundere a competențelor achiziționate cerințelor pieții muncii în Republica Moldova, dar și a celei internaționale.

Termenii de referință (TOR) sunt anexați la prezenta cerere de exprimare a interesului sau pot fi găsiți pe următorul site web:

https://proiecte.usch.md/wp-content/uploads/2023/11/Servicii_consultanta_individuala_Elaborare_PlanMAster_USC.pdf

Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul invită consultanții eligibili  ("Consultanți") să își exprime interesul pentru prestarea serviciilor de elaborare a planului nou de studii și a curriculumului pe discipline la programul de master Tehnologii informaționale și de comunicație pentru afaceri”, conform cerințelor standardelor naționale.

Consultanții interesați vor expedia informații care să demonstreze că au calificările necesare și experiența relevantă pentru prestarea serviciilor de elaborare a planului nou de studii și a curriculumului pe discipline la program de master Tehnologii informaționale și de comunicație pentru afaceri” în corespundere cu cerințele standardelor naționale   ale învățământului în domeniul general de studii Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor.

 

Consultantul care urmează să fie selectat trebuie să dețină următoarele calificări:

  1. Studii superioare în domeniul Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor sau domenii conexe;
  2. Experiență în domeniul didactic, metodic și de cercetare cel puțin 10 ani;
  3. Capacitate de analiză și sinteză, comunicare, responsabilitate, abilități de lucru în echipă, utilizarea diverselor sisteme informaționale.

Va constitui un avantaj:

-         titlu științifico-didactic conferențiar universitar sau profesor universitar;

-         experiență în elaborarea documentelor curriculare (ex.: Programe de studii, Planuri de învățământ, Standarde de calificare în domeniul domeniul general de studii Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor; Curricula disciplinelor, fișe ale disciplinelor etc.)

-         experiența managerială (prorector, decan, vice-decan, șef catedră,  șef de studii, membru al comisiei curriculare etc.)

-         experiența de expert în domeniul calității și evaluării programelor de studii la diverse nivele de studii superioare (expert național în acreditarea Programelor de studii în învățământul superior, ciclurile I-III);

 

Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din "Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF" iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 ("Regulamentul privind achizițiile publice"), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultantul va fi selectat în conformitate cu metoda "Selecția consultanților individuali" prevăzută în Regulamentul privind achizițiile.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos în timpul orelor de lucru: 9:00 - 16:00.

IP Universitatea de Stat ”B.P. Hasdeu” din Cahul

Piața Independenței, Cahul, MD-3901, Republica Moldova

Svetlana BÎRLEA

Tel: +373 69005905; e-mail: birlea.svetlana@usch.md

Cererile ar trebui să includă scrisoarea de exprimare a interesului, CV și cel puțin o scrisoare de recomandare aferentă, dacă există.

Propunerile trebuie să fie expediate la adresa de mai jos (personal, sau prin e-mail) până la  data de: 01 decembrie 2023, ora 16:00, (ora locală a Republicii Moldova), indicând titlul sarcinii pentru care se aplică. 

 

Adresa: 1, Piața Independenței, Cahul, MD-3901, Republica Moldova

Tel: +373 69005905

E-mail: birlea.svetlana@usch.md