Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Cod Galben de ninsoare, ger și ghețuș, începând cu 11 februarie

De astăzi și până pe 17 februarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben de ninsoare, ger și ghețuș. Intemperiile vor afecta toate raioanele țării sub formă de ploi, ninsori, izolat ninsori puternice, vânturi cu valori până la 17-22 m/s, temperatura minimă atingând de la -8..-13°C până la până la -20..-22°C în regiunea de Nord.

 

În acest context, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicatoarele rutiere și nu să pornească neechipați la drum.

 

Potrivit informațiilor operative ale Administrației de Stat a Drumurilor, în dimineața zilei de astăzi, în unele raioane ale țării au fost înregistrate precipitații sub formă de ceață și polei slab. Astfel, pe drumurile naţionale s-au efectuat lucrări de patrulare şi combatere a lunecuşului, în procesul tehnologic fiind antrenate antrenate 3 utilaje speciale, 20 muncitori rutieri.

 

 

La moment, circulaţia rutieră  pe drumurile naţionale  este asigurată în condiții de iarnă.

 

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. Ministerul Economiei și Infrastructurii, în comun cu toate serviciile publice responsabile monitorizează și asigură accesibilitatea infrastructurii rutiere în condiții de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30, 74-89-61, 060 477 117.

modelul_costului