Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

La această oră pe traseele naționale se circulă fără dificultăți

27.01.2021/ 10:00 - Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, în contextul Codului Portocaliu de ninsoare și lapoviță, drumurile publice naționale la această oră sunt practicabile, iar circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă.

Conform informațiilor operative ale Administrației de Stat a Drumurilor, în nordul și centrul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute fără precipitații, în sudul țării a fost înregistrată ninsoare și lapoviță, starea părții carosabile în zona de centru și sud fiind umedă, pe unele sectoare de drum s-a format lunecuș.

Astfel, pe drumurile publice naționale au fost efectuate lucrări de patrulare, iar în zona de Sud pe sectoarele unde a nins au fost întreprinse măsuri de deszăpezire și combatere a lunecușului.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic 70 de unități speciale și au antrenat  128 de muncitori rutieri.

La moment, condițiile de circulație rutieră pe traseele naționale sunt satisfăcătoare. Codul Portocaliu de condiții meteorologice se menține până la data de 28 ianuarie.

Menționăm că Ministerul Economiei și Infrastructurii, în comun cu toate serviciile publice responsabile monitorizează și asigură accesibilitatea infrastructurii rutiere în condiții de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Informația se actualizează.

modelul_costului