Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Pe drumurile publice naționale sunt efectuate continuu lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului

28.01.2021/ 11:00 - Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, în contextul Codului Portocaliu de ninsoare și lapoviță, pe drumurile publice naționale sunt efectuate continuu lucrări de patrulare, iar pe sectoarele înzăpezite se intervine cu utilaje și material antiderapant.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au utilizat 274 de unități speciale și au antrenat  343 de muncitori rutieri.

 

Conform informațiilor operative ale Administrației de Stat a Drumurilor, la moment, drumul public național R31 R30-Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina este blocat. Din cauza vântului puternic și a zăpezii se formează întroieniri. În această regiune, unitatea teritorială a SA ,,Drumuri Căușeni” sectorul Ștefan Vodă, desfășoară lucrări continue de deszăpezire a drumului, sunt mobilizate freze de zăpadă, autogredere, sunt implicați reprezentanții ASD. Toată tehnica este direcționată pentru ameliorarea situației.

 

De asemenea, unitatea teritorială SA ,,Drumuri’’, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și colaboratorii Inspectoratului General de Poliție din Ștefan Vodă monitorizează situația și sunt gata să intervină în cazurile de urgență.  

 

Totodată, pe drumurile publice R34.3 M3–drum de acces spre satul Slobozia Mare și M3.1 Giurgiulești – frontiera cu Ucraina, SA ,,Drumuri Cahul’’ din raionul Cahul antrenează toate utilajele și tehnica grea pentru deszăpezire, accesibilitatea traseelor fiind la moment încă dificilă.

 

Codul Portocaliu de condiții meteorologice se menține până la data de 28 ianuarie.

 

Menționăm că Ministerul Economiei și Infrastructurii, în comun cu toate serviciile publice responsabile monitorizează și asigură accesibilitatea infrastructurii rutiere în condiții de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

 

Informația se actualizează.

modelul_costului