Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Prioritățile MEC în domeniile educație, cercetare, tineret și sport – discutate cu ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova
13/10/2021 - 11:27

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut astăzi, 13 octombrie, o întrevedere cu E. S. Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova.

 

Principalele subiecte discutate au ținut de realizarea proiectelor comune și stabilirea priorităților de colaborare între cele două părți în domeniile de competență ale Ministerului Educației și Cercetării.

 

În aceeași ordine de idei, s-a discutat despre semnarea Programului executiv între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Polone în domeniul Culturii, Educaţiei şi Ştiinţei pentru anii 2021 – 2023, care în prezent se află în proces de definitivare.

 

Cei doi oficiali au menționat și posibilitatea finanțării proiectelor în domeniul educației, cercetării și politicilor de tineret din contul creditului în valoare de 100 mln. de euro din cadrul Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone, semnat la 14 mai 2014.

 

La finalul discuțiilor, a fost exprimată deschiderea părților de a continua colaborarea în baza  proiectelor comune în domeniile educație, cercetare, tineret și sport. 

 

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație