Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Secretarul de stat Adriana Cazacu a participat la primul eveniment organizat de Erasmus Student Network Moldova privind mobilitatea academică a tinerilor
12/02/2024 - 15:58

Dezvoltarea abilităților tinerilor din instituțiile de învățământ pentru mobilitatea academică și integrarea acestora în programele de studii internaționale a constituit subiectul de discuție în cadrul unui eveniment organizat de Erasmus Student Network Moldova – „Community Meetings in Chisinau”, la care a participat secretarul de stat al MEC Adriana Cazacu.

„Una dintre prioritățile Ministerului Educației și Cercetării pe dimensiunea învățământului superior este promovarea internaționalizării acestuia, cu accent pe fortificarea capacităților umane și instituționale ale universităților. Ne preocupăm de atragerea studenților străini la universitățile din țară, care sunt competitive pe plan mondial. Este important însă, ca și tinerii noștri care acced la diferite programe de schimb, să beneficieze de tot suportul. Acest eveniment vine anume în sprijinul studenților noștri pentru a-i ajuta să se adapteze mai bine în viața academică și socială în țara gazdă”, a spus Adriana Cazacu. 

În cadrul evenimentului au fost prezentate mai multe servicii și activități oferite de programul Erasmus dar și alte programe de schimb academic pentru a facilita adaptarea tinerilor la diverse medii de învățare.

Din organizația Erasmus Student Network Moldova fac parte studenți voluntari, care își propun să consolideze rețeaua de studenți internaționali din Republica Moldova, să creeze oportunități pentru creștere și dezvoltare a studenților și să promoveze calitatea în educație. La nivel internațional  Erasmus Student Network înglobează cca 15 mii de membri din 42 de țări.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație