Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ziua Națională a Republicii Moldova va fi sărbătorită la Expo Milano
07/28/2015 - 15:35

28 iulie 2015, Chișinău – Ziua Națională a Republicii Moldova va fi sărbătorită în cadrul Expoziției Mondiale de la Milano, pe 29 august, curent. Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul ședinței Comitetului organizatoric pentru asigurarea participării Republicii Moldova în cadrul Expoziției Mondiale ”Milano-2015”, conduse de ministrul Economiei, Stephane Bride.

 

Conform programului, de Ziua Națională a Moldovei, la Milano se va deplasa o delegație oficială, la intrarea în Expoziție va fi arborat drapelul și va fi intonat imnul național, iar în Pavilion vor avea loc o serie de evenimente culturale dedicate sărbătorii naționale și întâlniri bilaterale între oficiali. 

 

Viceprim-ministrul Stephane Bride,  ministru al Economiei, a subliniat importanța organizării evenimentelor culturale cât mai diverse și interesante, care să sporească atractivitatea pavilionului țării noastre în rândul vizitatorilor. „Evenimentele organizate deja au atras mulți vizitatori, acestea având un impact pozitiv în promovarea imaginii Moldovei în plan internațional și atragerea investitorilor ” , a menționat Stephane Bride.

 

Printre evenimentele de succes organizate în incinta Pavilionului Moldovei la Expo se numără expoziția „Moldovan Fashion Industry”, ce a avut loc în perioada 1-3 iulie, unde creatorii și designerii autohtoni și-au prezentat colecțiile, care s-au bucurat de succes, fiind admirate de reprezentanți ai unor case de modă renumite precum Dolce&Gabbana, Armani, Burberry, etc. Astfel producătorii din industria textilă pe lângă beneficiile de imagine au avut ocazia de a stabili contacte și parteneriate importante.

 

Un alt eveniment important a fost evenimentul de prezentare a Zilei Naționale a Vinului ce are loc tradițional, anual, în luna octombrie, în capitala Moldovei. În cadrul evenimentului, pentru vizitatori a fost organizată o degustare de vinuri moldovenești și o expoziție cu picturi în vin realizate de Vasile Botnaru.

 

Totodată, în cadrul pavilionului a fost lansat un produs autohton inovațional - AirSolaris, ce reprezintă un sistem 4 în 1 care lucrează pe bază tehnologiei de “aer solar” și oferă ventilație controlată, încălzirea încăperii și un cuptor ce are opțiunea de gătit lent și de uscare a fructelor. Iar la 25 iulie a fost testată public funcția de gătit lent, conceptul fiind apreciat ca încadrându-se în genericul expoziției „,Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”, care promovează utilizarea resurselor naturale și hrana sănătoasă și sustenabilă. Astfel, pentru a atrage mai mulți vizitatori s-a decis organizarea periodică a degustațiilor de mâncare „gătită la soare”.

Imagini: 
modelul_costului