Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

Tue, 13/08/2024 - 13:04 -- stic

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

 

Denumirea subproiectului „Modernizarea procesului de formare profesională la specialitățile Informatică și Informatică Aplicată” / MODERN-INFO

 

Nr. Acord de subfinanțare: MD-MOED-6542-ASF-U2-04 din 27 noiembrie 2023

 

Nr. Referință: MD-STATEUNI-425701-CS-INDV

 

Titlul sarcinii: Elaborarea curriculum-ului și a materialelor de curs la disciplina „Dezvoltarea de aplicații cu .NET Framework”

Proiectul ”Învățământul Superior din Moldova” (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială, ce urmează a fi implementat în perioada mai 2020 - decembrie 2025.

 Universitatea de Stat din Moldova a obținut finanțare pentru sub-proiectul Modernizarea procesului de formare profesională la specialitățile Informatică și Informatică Aplicată/ MODERN-INFO, prin semnarea cu Ministerul Educației și Cercetării a Acordului de sub-finanțare Nr. MD-MOED-6542-ASF-U2-04 din 27 noiembrie 2023 și intenționează să aplice o parte din mijloacele financiare alocate pentru servicii de consultanță.

 Obiectivul general al proiectului propus este îmbunătățirea calității și relevanței programelor de studii Informatică și Informatică Aplicată din domeniul TIC și pregătirea studenților pentru cerințele în continuă schimbare ale pieței de muncă, fapt ce va spori șansele de angajare a absolvenților. În scopul atingerii obiectivului general al sub-proiectului sunt preconizate o serie de activități ce  urmăresc creșterea competențelor și pregătirii studenților în domeniul TIC, adaptarea programelor de studii la necesitățile și cerințele pieței muncii, facilitarea accesului la resurse și infrastructură IT adecvată și promovarea ofertei educaționale în domeniul TIC către elevii din instituțiile preuniversitare.

Prezenta Cerere are ca obiectiv exprimarea interesului Universității de Stat din Moldova pentru selectarea și angajarea unui consultant național, expert în domeniul IT, care, în colaborare cu membrii desemnați ai Departamentului de Informatică al USM, va elabora curriculum-ul și suportul curricular la disciplina „Dezvoltarea de aplicații cu .NET Framework”. Perioada estimată de realizare a sarcinii – 6 luni; începutul activității – octombrie 2024.

Termenii de referință (TOR) sunt anexați la prezenta cerere de exprimare a interesului sau pot fi găsiți la următoarea adresă web: _______

Universitatea de Stat din Moldova invită consultanți eligibili să își exprime interesul pentru prestarea serviciilor indicate.

Consultanții interesați vor expedia informație/documente care să demonstreze că au calificările necesare și experiența relevantă pentru a presta serviciile de Elaborare a curriculum-ului și a materialelor de curs la disciplina „Dezvoltarea de aplicații cu .NET Framework”.

Consultantul care urmează a fi selectat va trebui să dețină următoarele calificări:

  1. Studii superioare în domeniul Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor sau într-un domeniu conex;
  2. Experiență științifico-didactică de minim 2 ani în domeniul învățământului superior;
  3. Experiență anterioară în elaborarea suportului curricular la discipline din domeniul IT;
  4. Experiență de lucru de minim 2 ani în echipe de dezvoltare a proiectelor în cadrul companiilor IT;
  5. Experiență în domeniul specific al disciplinei pentru care se aplică, demonstrată prin cunoștințe avansate în utilizarea instrumentelor și tehnologiilor relevante;
  6. Abilități excelente de prezentare în limba română, scris și oral, a conținuturilor într-un mod accesibil pentru studenți;
  7. Abilități excelente de comunicare scrisă și orală în limba română;
  8. Capacitate de analiză și sinteză;

 

Vor constitui avantaje:

  1. Publicații științifice și metodico-didactice în domeniul TIC sau domenii conexe;
  2. Experiență de activitate în calitate de membru al echipei în proiecte de cercetare și/sau inovare naționale/internaționale din domeniul TIC sau domenii conexe.

Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din "Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF" iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 ("Regulamentul privind achizițiile publice"), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultantul va fi selectat în conformitate cu metoda „Selecția competitivă deschisă a consultanților individuali” prevăzută în Regulamentul privind achizițiile.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos în timpul orelor de lucru: Mun. Chișinău, MD-2009, str. Alexei Mateevici nr. 60,, Bloc 4A, biroul 217, Tel.: +(373)  67560223, Email: procurement.wb@usm.md.

Consultantul interesat va depune un dosar de aplicare care să includă: Scrisoarea de exprimare a interesului cu precizarea disciplinei de specializare pentru care își manifestă interesul; Curriculum Vitae în format Europass; portofoliul de lucrări relevante și alte documente care atestă calificările și experiența sa în domeniu.

La solicitare, candidatul va prezenta documente doveditoare ale studiilor și experienței declarate în CV (copii ale diplomelor de studii, certificate, alte documente de confirmare).

Propunerile trebuie să fie expediate la adresa de mai jos (personal, prin poștă sau prin e-mail) până la data de 05 septembrie 2024, ora 15.00, (ora locală a Republicii Moldova), indicând titlul sarcinii pentru care se aplică.

 

 

Adresa:

Mun.Chișinău, Republica Moldova

MD-2009, str. Alexe Mateevici nr. 6, Bloc 4A, biroul 217.

Tel.: +(373)  67560223.

Email: procurement.wb@usm.md