Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

Tue, 19/12/2023 - 11:25 -- stic

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

Denumirea subproiectului: Învățământul ingineresc integrat prin platforma ”GreenINGLab”în cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul

 

Nr Acord subfinanțare: MD-MOED-6542-ASF-U-05 din 24.10.2022

Nr. Referinţă: MD-HASDEUUNI-356189-CS-INDV

 

Titlul sarcinii: Instruire privind modalitățile de elaborare a curriculumului pentru programele 0710.1 Inginerie şi Management în Industria Alimentară și 0710.1 Inginerie şi Management în Construcția de Mașini (Automotive)

 

Proiectul învățământul superior din Moldova (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială care urmează să fie implementat în perioada mai 2020 - decembrie 2025.

În cadrul realizării Proiectului învățământul superior din Moldova, finanțat de către Banca Mondială IP Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu”din Cahul a obținut subproiectul Învățământul ingineresc integrat prin platforma ”GreenINGLab”și respectiv a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației și Cercetării și intenționează să aplice o parte din surse pentru servicii de consultanță.

Prin intermediul acestui subproiect IP Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul își propune realizarea unor obiective ce vor răspunde priorităților strategice instituționale, naționale și internaționale cu privire la educație, protecția mediului ambiant și schimbările climatice, dezvoltarea economică, diminuarea disparităților de gen prin, crearea Laboratorul GreenINGLab ce va favoriza și spori interesul pentru studii în domeniul STEM și în domeniul de prioritate 071 Inginerie și activități inginerești (Inginerie și Management în Industria Alimentară, Inginerie și Management în Construcție de Mașini (Automotive)), va contribui la îmbunătățirea calității studiilor în domeniul științelor exacte și va influența pozitiv creșterea gradului de însușire a disciplinelor din domeniul științelor exacte. Crearea laboratorului va permite efectuarea unor cercetări și expertize ale calității produselor alimentare obținute de studenți în cadrul disciplinelor și/sau a produselor fabricate în regiunea Sud, elaborarea/determinarea indicatorilor de calitate ale mediului, ceea ce va contribui sporirea calitativă și cantitativă a performanței studenților de la domeniul general de studii: 071 Inginerie și activități inginerești și îmbunătățirea angajării acestora în câmpul muncii.

Proiectul propus este orientat spre atingerea următoarelor obiective specifice după cum urmează:

O.1. Creșterea sustenabilității și relevanței programelor de studii din domeniul de prioritate 071 Inginerie și activități inginerești prin crearea și dezvoltarea laboratoarelor STEM, instruirea cadrelor didactice în utilizarea metodelor STEM, consolidarea suportului metodico-didactic individual și de grup, și creșterea calității însușirii competențelor și acumulării finalităților programelor de studii din domeniul de prioritate 071 Inginerie și activități inginerești, prin implementarea metodelor interactive de studiu;

O.2. Sporirea atractivității studiului științelor exacte și abilităților de cercetare ale studenților;

O.3. Corelarea studiilor inginerești cu problemele socio-economice și de mediu;

O.4. Consolidarea suportului metodico-didactic individual și de grup, și creșterea calității însușirii competențelor și acumulării finalităților programelor de studii din domeniul de prioritate 071 Inginerie și activități inginerești, prin implementarea metodelor interactive de studiu;

O.5. Creșterea oportunităților și perspectivelor de carieră și de angajare a studenților și absolvenților din domeniul de prioritate 071 Inginerie și activități inginerești;

O.6. Consolidarea rețelelor academice naționale și intersectoriale.

 

Serviciile de instruire constau în formarea cadrelor didactice având drept scop formarea competențelor în vederea proiectării, elaborării și actualizării conținuturilor curriculumului pentru programele de licență 0710.1 Inginerie şi Management în Industria Alimentară și 0710.1 Inginerie şi Management în Construcția de Mașini (Automotive). Instruirea se va realiza pentru un grup de 14 cadre didactice, cu durata formării de 4 zile (4 ore pe zi contact direct în format online).

Termenii de referință (TOR) sunt anexați la prezenta cerere de exprimare a interesului sau pot fi găsiți pe următorul site web: https://proiecte.usch.md/achizitii-publice-greeninglab/

IP Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu”din Cahul invită consultanții eligibili  ("Consultanți") să își exprime interesul în vederea instruirii cadrelor didactice în domeniul elaborării conținuturilor curriculumului pentru programele de licență 0710.1 Inginerie şi Management în Industria Alimentară și 0710.1 Inginerie şi Management în Construcția de Mașini (Automotive).

Consultanții interesați vor expedia informații care să demonstreze că au calificările necesare și experiența relevantă pentru a presta serviciile de instruire în scopul elaborării conținuturilor curriculumului pentru programele de licență 0710.1 Inginerie şi Management în Industria Alimentară și 0710.1 Inginerie şi Management în Construcția de Mașini (Automotive).

Consultantul care urmează să fie selectat trebuie să dețină următoarele calificări:

  • Studii superioare domeniul Ingineriei și/sau Științelor exacte, și/sau Științe ale educației , sau domenii conexe;
  • Experiență de cel puțin 5 ani în prestarea serviciilor de formare;
  • Experiență în elaborarea conținuturilor curriculare în domeniul ingineriei;
  • Cunoștințe în proiectarea, elaborarea și actualizarea conținuturilor curriculumului cu definireaobiectivelor/finalităţilor, conţinuturi, activităţi şi mijloace de învăţare şi evaluare în domeniul științelor inginerești;
  • Certificări naționale/internaționale în vederea elaborării conținuturilor curriculare în învățământul superior și/sau în domeniul științelor inginerești;
  • Nivelul C2 de cunoaștere a limbii române (scris  și oral);
  • Abilități de comunicare și de lucru în echipă.

Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din "Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF" iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 ("Regulamentul privind achizițiile publice"), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultantul va fi selectat în conformitate cu metoda "Selecția consultanților individuali" prevăzută în Regulamentul privind achizițiile.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos în timpul orelor de lucru: 8:00 - 17:00, str. Piața Independenței nr. 1, Cahul, MD-3901, Republica Moldova; +373 79969730; e-mail: ceclu.liliana@gmail.com .

Cererile ar trebui să includă scrisoarea de exprimare a interesului, CV și cel puțin o scrisoare de recomandare aferentă, dacă există.

Propunerile trebuie să fie expediate la adresa de mai jos (personal, sau prin poștă, sau prin fax, sau prin e-mail) până la  data de: 21.01.2024, ora 16:00, (ora locală a Republicii Moldova), indicând titlul sarcinii pentru care se aplică. 

 

Adresa: 1, Piața Independenței, Cahul, MD-3901, Republica Moldova

Tel: +373 79969730

E-mail: ceclu.liliana@gmail.com

 

SEMNĂTURA MANAGERULUI DE PROIECT

NUME PRENUME: GHELEȚCHI ION