Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

Thu, 02/05/2024 - 14:44 -- stic

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

Denumirea subproiectului Education for Competence Empowerment (EdforCE)

Nr Acord subfinanțare: MD-MOED-6542-ASF-U-03 din 24.10.2022

Nr. Referinţă: MD-HASDEUUNI-423225-CS-INDV

 

Titlul sarcinii: Instruire cu tematica Integrarea instrumentelor TIC în procesul educațional pentru studenții ciclului I

 

Proiectul învățământul superior din Moldova (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială care se implementează în perioada mai 2020 – decembrie 2025.

În cadrul realizării Proiectului învățământul superior din Moldova, finanțat de către Banca Mondială, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”din Cahul a obținut subproiectul Education for Competence Empowerment (EdforCE)și respectiv a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației și Cercetării și intenționează să aplice o parte din surse pentru servicii de consultanță.

Subproiectul respectivare drept scop primordial îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesionale ale viitoarelor cadre didactice, în vederea promovării specialităților din domeniul educației.

Scopul serviciilor respective de consultanță constă în instruirea unui grup de 30 de studenți, ciclul I, licență, ai Facultății de Științe Umaniste și Pedagogice cu tematica Integrarea instrumentelor TIC în procesul educațional. Durata serviciilor realizate cu grupul de studenți este de 5 zile: 2 zile de instruire directă desfășurată în cadrul IP Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”din Cahul (16 ore), 2 zile a câte 8 ore de instruire on-line (activități practice și follow-up) și o zi de contact direct (on-line) dedicată prezentării produselor finale ale formabililor și evaluării competențelor dezvoltate pe parcursul instruirii. Drept produs al programului de formare va fi elaborarea unui material didactic ce integrează eficient tehnologiile informațiilor și comunicațiilor în procesul educațional, la alegere (proiect inovativ, test de evaluare, prezentare interactivă etc.).

Termenii de referință (TOR) sunt anexați la prezenta cerere de exprimare a interesului sau pot fi găsiți pe următorul site web: https://proiecte.usch.md/achizitii-publice-subproiectul-edforce/

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”din Cahul invită consultanții naționali / internaționali eligibili (în continuare „Consultanți”) să își exprime interesul în vederea instruirii studenților ciclului I, licență, ai Facultății de Științe Umaniste și Pedagogice în ceea ce privește integrarea instrumentelor TIC în procesul educațional.

Consultanții interesați vor expedia informații care să demonstreze că au calificările necesare și experiența relevantă pentru prestarea serviciilor privind instruirea cu tematica Integrarea instrumentelor TIC în procesul educațional a studenților ciclului I, licență, din domeniul Științe ale educației.

Consultantul va fi selectat în corespundere cu următoarele criterii:

  • Studii superioare în domeniul general de studii 011 Științe ale educației, sau domenii conexe;
  • Experiență în formarea adulților, domeniul 011 Științe ale educației sau domenii conexe, de cel puțin 10 ani;
  • Experiență de cel puțin 5 ani în prestarea serviciilor de formare pe dimensiunea TIC în educație, cu aplicarea metodelor inovative;
  • Competențe digitale avansate, dovedite prin certificate corespunzătoare;
  • Participare confirmată în proiecte și/sau stagii de formare ce țin de utilizarea TIC în educație;
  • Posedarea limbii române – nivelul C2/ maternă (scris și oral);
  • Abilități de comunicare, abilități de lucru în echipă și gestionarea echipelor în procesul de training.

 

Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din „Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF” iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 („Regulamentul privind achizițiile”), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultantul va fi selectat în conformitate cu metoda „Selecția competitivă a consultanților individuali” prevăzută în Regulamentul privind achizițiile.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos, în timpul orelor de lucru: 9:00 - 16:00.

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul

Piața Independenței nr. 1, Cahul, MD-3909, Republica Moldova,

Alina Pintilii

Tel: +373 79172213; e-mail: pintilii.alina@usch.md

 

Cererile ar trebui să includă scrisoarea de exprimare a interesului, CV-ul actualizat și ajustat sarcinii în cauză, o scrisoare de recomandare aferentă și actele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de evaluare.

Propunerile urmează să fie expediate la adresa de mai jos (personal, prin poștă sau prin e-mail) până la data de: 14 mai 2024, ora 17:00 (ora locală a Republicii Moldova),indicând titlul sarcinii pentru care se aplică. 

 

Adresa: 1, Piața Independenței, Cahul, MD-3909, Republica Moldova

Tel: +373 79172213

E-mail: pintilii.alina@usch.md

 

 

SEMNĂTURA MANAGERULUI DE PROIECT

NUME PRENUME: GHELEȚCHI ION