Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Prioritățile învățământului profesional tehnic discutate de MEC cu partenerii de dezvoltare
17/09/2021 - 16:00

Prioritățile în învățământul profesional tehnic,incluse în Planul de activitate al Guvernului și în proiectul Strategiei Educația 2030, dar și dificultățile de implementare a proiectelor din acest domeniu, au fost discutate în cadrul unei ședințe comune a reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării și a partenerilor de dezvoltare (din domeniul învățământului profesional tehnic).

 

La ședință au participat reprezentanții Uniunii Europene; ai Agenției Austriece pentru Educație și Internaționalizare (OeAD); ai Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA); ai Serviciului pentru Dezvoltare Liechtenstein (LED);  ai Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Germania (BMZ); ai Agenției Elvețiene de Cooperare și Dezvoltare; ai Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie în Republica Moldova (UNFPA).

 

Ministrul Anatolie Topală a menționat: „Apreciem înalt suportul, inclusiv cel financiar, acordat de către partenerii de dezvoltare. Proiectele comune implementate până în prezent au ridicat nivelul învățământului profesional tehnic. Mizăm în continuare pe o colaborare strânsă și un dialog sistematic cu partenerii de dezvoltare în vederea continuării modernizării învățământului profesional tehnic. MEC va fi plenar implicat în procesul de implementare, monitorizare și evaluare a asistenței oferite de către partenerii de dezvoltare”, a subliniat oficialul.

 

La rândul lor, partenerii de dezvoltare au prezentat activitățile și acțiunile, de dezvoltare a acestui domeniu, pe care le pot susține.

petitii